FAQ


Wanneer kan ik mijn kind inschrijven?

Inschrijvingen voor nieuwe leden voor het nieuwe scoutsjaar gebeurt normaal gezien tijdens onze openingsbbq in het derde weekend van september. De vrije plaatsen staan op de startpagina van de website. Reeds voor deze activiteit inschrijven is niet mogelijk. Het principe van wachtlijsten is afgeschaft. 

Broers of zussen van huidige leden of kinderen van oud-leiding krijgen voorrang bij de inschrijving. Het inschrijven van broers of zussen gebeurt voor 12 september tijdens het huisbezoek van de takleiding van huidige leden.

Hoeveel kost een jaar Scouts Zurenborg?

Het lidgeld bedraagt 50 euro, te betalen per overschrijving. (Rekeningnummer BE26 0682 1003 4329. Bij de mededeling schrijf je de naam van je kind & tak.) Het merendeel van dit lidgeld gaat naar Scouts & Gidsen Vlaanderen. Hierdoor worden de leden verzekerd tijdens de activiteiten en krijgen ze een tijdschrift van Scouts & Gidsen Vlaanderen. De rest wordt gebruikt om de vaste werkingskosten van de groep zelf te bekostigen, zoals de website, aankopen materiaal, onderhoud,... Voor de activiteiten wordt steeds een bijdrage gevraagd, afhankelijk van de kost die de activiteit met zich meebrengt. (vb. vervoer, inkom,...) Weekends en kampen zijn apart te betalen. 

Met het betalen van het lidgeld geef je als ouder je akkoord over het Drank- en drugsbeleid binnen Scouts en Gidsen Zurenborg. Het drank- en drugbeleid van de scouts kan u hier terugvinden.(of onder "Groep" in het hoofdmenu en dan verder doorklikken naar "Documenten)

Mocht je hierbij nog vragen hebben, aarzel niet om deze aan de leiding of groepsploeg te stellen.