Hoe ziet het uniform eruit?

Het basisuniform is voor kapoenen, welka'sjonggiversgivers, jins en leiding hetzelfde:

• beige hemd
  • scouts t-shirt
  • blauwe jeansbroek, korte broek of rok
  • das en dasring
  • eventueel riem
  • eventueel groene of beige kousen

Waar kan ik het uniform vinden?

Elke zondagochtend is het winkeltje op het scouts lokaal open met dassen, tekens en t-shirts. Voor hemden en ander scouts materiaal ga je best naar De Hopper, de officiële scoutswinkel(Hopper.be ). Deze vind je in de Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen

Welke tekens moet ik aan mijn scoutshemd hebben hangen?

Welke tekens een lid op zijn/haar hemd moet hebben hangt voor een gedeelte af van de tak waarin hij/zij zit.

Er zijn  dus 2 soorten tekens :

• De niet aan de tak gebonden tekens (!Dus voor iedereen!)

Het jaarkenteken

Het internationaal scoutsteken

Het kenteken België/Europa

Het provincieschild

Huidig jaarteken Internationaal scoutsteken Kenteken België/Europa Provincieschild antwerpen
  • De aan de tak gebonden tekens

de kapoenen

Takteken kapoenen

de welka's

De nestdriehoekjes

De belofteteken(s)

takteken welka's WelkasNestdriehoekje BeloftetekensBeloftetekens kabouters

de jongivers & givers

Het takteken
(jongivers links; givers rechts)

De patrouillelinten

de jins

Het takteken

Alle tekens, met uitzondering van het huidig jaarteken, worden op het hemd gelaten, dit ook als het lid niet meer in die tak zit. Dit betekent dus dat de taktekens, de nestdriehoekjes van de welpen en de patrouillelinten van jongivers en givers aan het hemd gelaten worden ook als het lid niet meer in die tak,nest of patrouille zit.

Waar moeten alle tekens op het hemd?