Waarvoor ben je als lid verzekerd?

Als lid ben je verzekerd via de standaard verzekeringspolis "lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid" via scouts en gidsen Vlaanderen. Deze polis is inbegrepen in het lidgeld. De kortere versie van de inhoud van de verzekeringspolis kan u hier nalezen onder "Ledenpolis" (pag 11-20).

De volledige inhoud van de verzekeringspolis kan u als u wenst op de site van scouts en gidsen Vlaanderen (hier) downloaden onder "lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid".

Wat moet ik doen voor de verzekering?

Het enige wat u als ouder hiervoor moet doen is zorgen dat de leiding van uw kind een ingevuld en gehandtekend exemplaar van medische fiche van het lid heeft (dit zou normaal gebeurt moeten zijn bij de inschrijving van het lid) en dat u het lidgeld tijdig betaald. In het lidgeld zit namelijk de standaard verzekeringspolis van scouts vlaanderen in, die pas in werking treed één dag na het storten van het lidgeld.

Heeft de leiding om de één of andere reden nog geen medische fiche, dan kan u deze hier downloaden en dan zo snel mogelijk aan één van de leiding van u kind geven.