Beste scouts liefhebber & wijnproever,

Wat fijn dat u een bestelling wenst te plaatsen!

Net zoals vorig jaar bieden we u ook dit jaar weer een mooie selectie wijnen aan uit twee prijsklassen. Hieronder vind u wat extra uitleg bij ons aanbod. Welke keuze u ook maakt, wij hopen dat u ervan geniet tijdens de feesten en danken jullie voor het steunen van onze VZW.

Voor de genieters onder ons bieden we dit jaar volgende producten aan:

Witte wijn : Clos de Dia - Terra Alta 2016

Clos de Dia wordt gemaakt in Terra Alta, de meest zuidelijk gelegen appellatie van Cataluña. Garnatcha Blanca is hier heerser in wit. Tegelijk is het ook de meest hoog gelegen wijngaard. In het glas een lichte goudgele kleur en veel aroma's van rijp wit fruit en bloesem. De wijn rijpte 'sur lie' wat een vollere, minder fruitige wijn geeft.

Rode Wijn: Gorgorito - Tempranillo, 2013

De wijngaarden van Gorgorito liggen midden in een natuurpark (Vega del Duero-Riberas de Castronuno) op twee uur rijden ten noordwesten van Madrid. Gorgorito betekent triller en slaat op de vogel (parelhoender) die op het etiket staat afgebeeld. De combi- natie van wijngaarden die op aanzienlijke hoogte liggen en kalkrijke bodems vormen een ideaal wijnbouwklimaat.

Cava : Cossetània Brut Nature, Spanje

Deze Cava heeft een zeer intense geur met hints van rijp fruit. In de mond is hij aangenaam en fris. De afdronk is voldoende lang en hardnekkig met een finale indruk die heel evenwichtig is met fijne, overvloedige belletjes. Ideaal als aperitief op elk moment. Ook perfect met alle soorten vis, schelpdieren, wit en rood vlees, sauzen, enz.

Voor de Fijnproevers onder ons bestaat het aanbod dit jaar uit een witte en rode wijn van wijnhuis Château de Gaure:

Witte wijn: Château de Gaure - Limoux, 2016

Deze witte wijn is een assemblage van de Chardonnay, Chenin Blanc en Mauzac druif. De expressieve wijn heeft toetsen van witte bloemen en perzik in de neus. In de mond is deze wijn een zeer mooi evenwicht tussen spanning en rondeur,met een finale toets van peer. Tot slot is deze wijn Bio gecertificeerd.

Rode Wijn: Château de Gaure - Languedoc, 2016

Deze rode wijn is een assemblage van de Grenache, Syrah en Carignan druif. De wijn een heeft een kruidige neus met rijp zwart fruit zoals cassis en braambes. In de mond heeft deze wijn een zekere frisheid maar is toch mooi rond van smaak. Tot slot is deze wijn Bio gecertificeerd.

Bestellen